Do góry

Dania główne Przepis na:

Marchewkowe kotlety schabowe

Marchewkowe kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 3027

Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Bułka do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • • 1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu)
  • 15 dag sera żółtego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Obtaczamy w mące pszennej.

  2. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  3. 4. Panierujemy w bułce tartej.

  4. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. 7. Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę.

  7. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch kotletów.

  8. 9. Zapiekamy chwilkę do rozpuszczenia się sera.
    10. Kotlety gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia Po całym dniu szaleństwa, teraz to dwa takie bym zjadł ;) Fajny pomysł, mniami :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń