Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 11361
Dodano: 17.04.2019
Odsłon: 4058
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Obtaczamy w mące pszennej.
3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
4. Panierujemy w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch kotletów.
9. Zapiekamy chwilkę do rozpuszczenia się sera.
10. Kotlety gotowe.
11. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 17 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Po całym dniu szaleństwa, teraz to dwa takie bym zjadł ;) Fajny pomysł, mniami :) Odpowiedzi: 4 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz