Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, tanie, niemalże jednogarnkowe ;) Danie bardzo smaczne, dzięki marchewce fajny, słodkawy posmak.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415288
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2521
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415288
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2521
Składniki
Przygotować składniki - proporcje wedle uznania. U mnie pół cebuli, 4 spore marchewki, po pół kubka soczewicy i kaszy. Z powyższych ilości wyszły 3 porcje.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać starte na grubych oczkach marchewki. Podlać wodą i dusić do miękkości. Przyprawić wedle uznania (u mnie sól, pieprz, vegeta).
W osobnym garnku zagotować wcześniej namoczoną soczewicę. Gdy trochę zmięknie, dodać przepłukaną kaszę jęczmienną i razem gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Gdy soczewica z kaszą będą miękkie, wymieszać z wcześniej przygotowaną marchewką. I się delektować - SMACZNEGO! :)