Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, tanie, niemalże jednogarnkowe ;) Danie bardzo smaczne, dzięki marchewce fajny, słodkawy posmak.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Przygotować składniki - proporcje wedle uznania. U mnie pół cebuli, 4 spore marchewki, po pół kubka soczewicy i kaszy. Z powyższych ilości wyszły 3 porcje.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać starte na grubych oczkach marchewki. Podlać wodą i dusić do miękkości. Przyprawić wedle uznania (u mnie sól, pieprz, vegeta).
W osobnym garnku zagotować wcześniej namoczoną soczewicę. Gdy trochę zmięknie, dodać przepłukaną kaszę jęczmienną i razem gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Gdy soczewica z kaszą będą miękkie, wymieszać z wcześniej przygotowaną marchewką. I się delektować - SMACZNEGO! :)