Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewajace danie, idealne na chlodniejsze dni
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16027
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16027
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Składniki
Zaroodporne naczynie wysmarowac tluszczem. Piekarnik rozgrzac do temperatury 180st C. Na patelni rozgrzac olej, obsmazyc kurczaka, okolo 5 minut z kazdej strony.Po przesmazeniu przelozyc do zaroodpornego naczynia. Nastepnie na pozostalym na patelni oleju usmazyc cebule i czosnek (ok 5 min)Dodac przyprawy i smazyc minute. Przelozyc do naczynia z kurczakiem. Dodac morele, rodzynki, miod, wino, cynamon i sol.
Piec okolo 1h 15min pod przykryciem. Po uplywie tego czasu dodac oliwki i dusic 15min. Podawac z kasza cous cous, na wierzchu posypac migdalami i ewentualnie swieza mieta.
Na moim zdjeciu brak oliwek i migdalow, poniewaz o nich kompletnie zapomnialam:) Przepis pochodzi z ulotki "Alberta chicken producers" Danie mozna przygotowac w slowcooker (wolnowarze)