Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewajace danie, idealne na chlodniejsze dni
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1265
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 653
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1370
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1265
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 653
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1370
Składniki
Zaroodporne naczynie wysmarowac tluszczem. Piekarnik rozgrzac do temperatury 180st C. Na patelni rozgrzac olej, obsmazyc kurczaka, okolo 5 minut z kazdej strony.Po przesmazeniu przelozyc do zaroodpornego naczynia. Nastepnie na pozostalym na patelni oleju usmazyc cebule i czosnek (ok 5 min)Dodac przyprawy i smazyc minute. Przelozyc do naczynia z kurczakiem. Dodac morele, rodzynki, miod, wino, cynamon i sol.
Piec okolo 1h 15min pod przykryciem. Po uplywie tego czasu dodac oliwki i dusic 15min. Podawac z kasza cous cous, na wierzchu posypac migdalami i ewentualnie swieza mieta.
Na moim zdjeciu brak oliwek i migdalow, poniewaz o nich kompletnie zapomnialam:) Przepis pochodzi z ulotki "Alberta chicken producers" Danie mozna przygotowac w slowcooker (wolnowarze)