Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewajace danie, idealne na chlodniejsze dni
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 841
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 841
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Składniki
Zaroodporne naczynie wysmarowac tluszczem. Piekarnik rozgrzac do temperatury 180st C. Na patelni rozgrzac olej, obsmazyc kurczaka, okolo 5 minut z kazdej strony.Po przesmazeniu przelozyc do zaroodpornego naczynia. Nastepnie na pozostalym na patelni oleju usmazyc cebule i czosnek (ok 5 min)Dodac przyprawy i smazyc minute. Przelozyc do naczynia z kurczakiem. Dodac morele, rodzynki, miod, wino, cynamon i sol.
Piec okolo 1h 15min pod przykryciem. Po uplywie tego czasu dodac oliwki i dusic 15min. Podawac z kasza cous cous, na wierzchu posypac migdalami i ewentualnie swieza mieta.
Na moim zdjeciu brak oliwek i migdalow, poniewaz o nich kompletnie zapomnialam:) Przepis pochodzi z ulotki "Alberta chicken producers" Danie mozna przygotowac w slowcooker (wolnowarze)