Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewajace danie, idealne na chlodniejsze dni
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Zaroodporne naczynie wysmarowac tluszczem. Piekarnik rozgrzac do temperatury 180st C. Na patelni rozgrzac olej, obsmazyc kurczaka, okolo 5 minut z kazdej strony.Po przesmazeniu przelozyc do zaroodpornego naczynia. Nastepnie na pozostalym na patelni oleju usmazyc cebule i czosnek (ok 5 min)Dodac przyprawy i smazyc minute. Przelozyc do naczynia z kurczakiem. Dodac morele, rodzynki, miod, wino, cynamon i sol.
Piec okolo 1h 15min pod przykryciem. Po uplywie tego czasu dodac oliwki i dusic 15min. Podawac z kasza cous cous, na wierzchu posypac migdalami i ewentualnie swieza mieta.
Na moim zdjeciu brak oliwek i migdalow, poniewaz o nich kompletnie zapomnialam:) Przepis pochodzi z ulotki "Alberta chicken producers" Danie mozna przygotowac w slowcooker (wolnowarze)