Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna i lato to czas, gdy chętniej spędzamy czas poza domem. Grill to niemalże sport narodowy w naszym kraju, dlatego grzechem byłoby nie skorzystać z przepisu na marokańskie szaszłyki.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Składniki
Mięso z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Paprykę umyj, pozbądź gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w ćwiartki. Mięso i warzywa włóż do miski, dopraw solą i pieprzem oraz resztą przypraw. Dodaj oliwę i wszystko razem wymieszaj.
Nadziej składniki na patyczki i grilluj na patelni grillowej lub grillu przez 10-12 minut, z każdej strony przez 2-3 minuty. Pod koniec grillowania szaszłyki możesz skropić sokiem z cytryny, a na sam koniec delikatnie polać miodem.