Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna i lato to czas, gdy chętniej spędzamy czas poza domem. Grill to niemalże sport narodowy w naszym kraju, dlatego grzechem byłoby nie skorzystać z przepisu na marokańskie szaszłyki.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 211
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 213
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7563
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 211
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 213
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7563
Składniki
Mięso z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Paprykę umyj, pozbądź gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w ćwiartki. Mięso i warzywa włóż do miski, dopraw solą i pieprzem oraz resztą przypraw. Dodaj oliwę i wszystko razem wymieszaj.
Nadziej składniki na patyczki i grilluj na patelni grillowej lub grillu przez 10-12 minut, z każdej strony przez 2-3 minuty. Pod koniec grillowania szaszłyki możesz skropić sokiem z cytryny, a na sam koniec delikatnie polać miodem.