Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna i lato to czas, gdy chętniej spędzamy czas poza domem. Grill to niemalże sport narodowy w naszym kraju, dlatego grzechem byłoby nie skorzystać z przepisu na marokańskie szaszłyki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4418
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4418
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Mięso z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Paprykę umyj, pozbądź gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w ćwiartki. Mięso i warzywa włóż do miski, dopraw solą i pieprzem oraz resztą przypraw. Dodaj oliwę i wszystko razem wymieszaj.
Nadziej składniki na patyczki i grilluj na patelni grillowej lub grillu przez 10-12 minut, z każdej strony przez 2-3 minuty. Pod koniec grillowania szaszłyki możesz skropić sokiem z cytryny, a na sam koniec delikatnie polać miodem.