Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne udka, nadziewane bez kości, proponuję na niedzielny obiad lub święta, faszerowane soczyste mięso z pieczarkami oraz warzywami, pieczone w piekarniku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6257
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9146
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8802
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6257
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9146
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8802
Składniki
1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki. 4. Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem.
5.Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia. 6. 35 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.