Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do schabu z musztardy i miodu jest prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdza się do różnych rodzajów mięs, w szczególności do schabu. Jest lekko ostra, z nutą słodyczy, z bogatym aromatem gorczycy. Z powodzeniem można ten przepis modyfikować, używając różnych rodzajów musztardy – delikatniejszej lub ostrzejszej. Im dłuższy czas marynowania, tym aromatyczniejsze będzie mięso. Z powodzeniem można pozostawić schab w marynacie nawet przez 24 godziny.
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4055
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 87
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 199
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1674
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4055
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 87
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 199
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1674
Składniki
W słoiku lub miseczce wymieszaj miód i oba rodzaje musztardy, a także sól. Wymieszaj dokładnie widelcem lub trzepaczką. Dodaj ocet i oliwę, a także pozostałe przyprawy. Ponownie wymieszaj. Jeśli używasz słoika, zakręć go i energicznie wstrząśnij.
Marynatę można przechowywać w lodówce do kilku dni przed użyciem, ale przed zamarynowaniem mięsa trzeba ją ogrzać do temperatury pokojowej. Wybrany kawałek schabu umieść w naczyniu żaroodpornym i pokryj równomiernie marynatą ze wszystkich stron. Odłóż mięso w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a najlepiej przez całą noc.
Mięso pokryte marynatą do schabu piecz pod przykryciem w temperaturze 180 st. Celsjusza, przez czas odpowiedni do masy.