Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do schabu z musztardy i miodu jest prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdza się do różnych rodzajów mięs, w szczególności do schabu. Jest lekko ostra, z nutą słodyczy, z bogatym aromatem gorczycy. Z powodzeniem można ten przepis modyfikować, używając różnych rodzajów musztardy – delikatniejszej lub ostrzejszej. Im dłuższy czas marynowania, tym aromatyczniejsze będzie mięso. Z powodzeniem można pozostawić schab w marynacie nawet przez 24 godziny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
W słoiku lub miseczce wymieszaj miód i oba rodzaje musztardy, a także sól. Wymieszaj dokładnie widelcem lub trzepaczką. Dodaj ocet i oliwę, a także pozostałe przyprawy. Ponownie wymieszaj. Jeśli używasz słoika, zakręć go i energicznie wstrząśnij.
Marynatę można przechowywać w lodówce do kilku dni przed użyciem, ale przed zamarynowaniem mięsa trzeba ją ogrzać do temperatury pokojowej. Wybrany kawałek schabu umieść w naczyniu żaroodpornym i pokryj równomiernie marynatą ze wszystkich stron. Odłóż mięso w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a najlepiej przez całą noc.
Mięso pokryte marynatą do schabu piecz pod przykryciem w temperaturze 180 st. Celsjusza, przez czas odpowiedni do masy.