Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Porcjujemy fileta na kotlety. Mleko podgrzewamy tak aby było mocno ciepłe. Cebulkę siekamy w piórka i dodajemy do mleka. Czosnek, sos sojowy oraz resztę przypraw miażdżymy w moździerzu i dodajemy do mleka. Następnie dodajemy olej, wegete <ma być dość słone, aby mięso nabrało smaku> oraz pieprz. Przykrywamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy mleko już nabierze smaku i wystygnie wkładamy do niego gotowe filety. Mięso najlepiej pozostawić w marynacie na całą noc aby dobrze się przegryzło. Przegryzione marynatą mięsko przekładamy na talerz aby zleciał nadmiar marynaty.Gotowe mięsko obtaczamy w mące następnie w jajku rozmąconym z odrobiną marynaty <możemy troszkę dodać soli aby panierka nie była mdła> a na sam koniec obtaczamy w bułce zmieszanymi z łatkami kukurydzianymi. Smażymy na oleju, na złoty kolor z obu stron.