Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetny przepis zarówno dla tych, co bez mięsa nie wyobrażają sobie nie tylko obiadu co życia, jak i dla tych jak ja co jedzą mięso od czasu do czasu. Świenie sprawdzi się na przyjęciach czy rodzinnych uroczystościach.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
Składniki
Żeberka, umyj, osusz i pokrój na 8 mniejszych części.
Z oliwy z oliwek, sosu sojowego jasnego, ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę i pieprzu Cayenne przygotuj marynatę.
Mięso posól do smaku i dodaj do marynaty, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej.
Żeberka przesmaż na patelni do czasu aż zbrązowieją z obu stron.
Gdy już będą odpowiednio rumiane, zalej gorącą wodą wymieszaną z Alce Nero do połowy ich wysokości.
Dodaj dwie łyżki mąki i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny.