Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetny przepis zarówno dla tych, co bez mięsa nie wyobrażają sobie nie tylko obiadu co życia, jak i dla tych jak ja co jedzą mięso od czasu do czasu. Świenie sprawdzi się na przyjęciach czy rodzinnych uroczystościach.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3829
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 312
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3829
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 312
Składniki
Żeberka, umyj, osusz i pokrój na 8 mniejszych części.
Z oliwy z oliwek, sosu sojowego jasnego, ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę i pieprzu Cayenne przygotuj marynatę.
Mięso posól do smaku i dodaj do marynaty, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej.
Żeberka przesmaż na patelni do czasu aż zbrązowieją z obu stron.
Gdy już będą odpowiednio rumiane, zalej gorącą wodą wymieszaną z Alce Nero do połowy ich wysokości.
Dodaj dwie łyżki mąki i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny.