Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3129
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2230
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3129
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2230
Składniki
Można też jeść jako pastę kanapkową. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyłam na oliwie, potem dodałam chili i czosnek pokrojone w plasterki. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodałam pokrojonego w grubą kostkę bakłażana, szybko wchłonie oliwę ale nie powinno się dodawać więcej- bo wszystko wypije. Do podsmażonego prawie na suchej patelni bakłażana dodałam obrane pomidory pokrojone w kostkę. Dodałam też kumin i kolendrę. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodałam tahinę, odrobinę wody i sól.
Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry i odrobinę soku z cytryny. Bakłażan w tej wersji jest lekki o kremowej konsystencji. Smacznego:)