Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Składniki
Można też jeść jako pastę kanapkową. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyłam na oliwie, potem dodałam chili i czosnek pokrojone w plasterki. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodałam pokrojonego w grubą kostkę bakłażana, szybko wchłonie oliwę ale nie powinno się dodawać więcej- bo wszystko wypije. Do podsmażonego prawie na suchej patelni bakłażana dodałam obrane pomidory pokrojone w kostkę. Dodałam też kumin i kolendrę. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodałam tahinę, odrobinę wody i sól.
Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry i odrobinę soku z cytryny. Bakłażan w tej wersji jest lekki o kremowej konsystencji. Smacznego:)