Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1292
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1292
Składniki
Można też jeść jako pastę kanapkową. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyłam na oliwie, potem dodałam chili i czosnek pokrojone w plasterki. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodałam pokrojonego w grubą kostkę bakłażana, szybko wchłonie oliwę ale nie powinno się dodawać więcej- bo wszystko wypije. Do podsmażonego prawie na suchej patelni bakłażana dodałam obrane pomidory pokrojone w kostkę. Dodałam też kumin i kolendrę. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodałam tahinę, odrobinę wody i sól.
Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry i odrobinę soku z cytryny. Bakłażan w tej wersji jest lekki o kremowej konsystencji. Smacznego:)