Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5293
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2427
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5293
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2427
Składniki
Można też jeść jako pastę kanapkową. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyłam na oliwie, potem dodałam chili i czosnek pokrojone w plasterki. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodałam pokrojonego w grubą kostkę bakłażana, szybko wchłonie oliwę ale nie powinno się dodawać więcej- bo wszystko wypije. Do podsmażonego prawie na suchej patelni bakłażana dodałam obrane pomidory pokrojone w kostkę. Dodałam też kumin i kolendrę. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodałam tahinę, odrobinę wody i sól.
Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry i odrobinę soku z cytryny. Bakłażan w tej wersji jest lekki o kremowej konsystencji. Smacznego:)