Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka oraz warzywami: brokułem, kalafiorem i marchewką.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki obieramy ,płuczemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Filety lekko rozbijamy ,opruszamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i zaczynamy panierować w mące , następnie w roztrzepanym jajku ( do jajka możemy dodać łyżeczkę musztardy dijon ) na końcu w bułce tartej. Warzywa wsypujemy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, opruszamy solą ,tymiankiem i oregano i gotujemy zgodnie z podanym na opakowaniu czasie. Na rozgrzanym oleju , zaczynamy smażyć nasze filety, po ok. 7 - 8 minut z każdej strony , na średnim ogniu. Po usmażeniu jednej strony fileta , przewracamy go i kładziemy plaster żółtego sera na wierzch ,smażąc drugą stronę. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i lekko kilka razy wstrząsamy garnkiem. Smacznego :)