Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka oraz warzywami: brokułem, kalafiorem i marchewką.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki obieramy ,płuczemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Filety lekko rozbijamy ,opruszamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i zaczynamy panierować w mące , następnie w roztrzepanym jajku ( do jajka możemy dodać łyżeczkę musztardy dijon ) na końcu w bułce tartej. Warzywa wsypujemy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, opruszamy solą ,tymiankiem i oregano i gotujemy zgodnie z podanym na opakowaniu czasie. Na rozgrzanym oleju , zaczynamy smażyć nasze filety, po ok. 7 - 8 minut z każdej strony , na średnim ogniu. Po usmażeniu jednej strony fileta , przewracamy go i kładziemy plaster żółtego sera na wierzch ,smażąc drugą stronę. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i lekko kilka razy wstrząsamy garnkiem. Smacznego :)