Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso drobiowe, z pewnością zachwyci cię chrupiący, maślany kurczak z piekarnika w oryginalnej panierce z krakersów. To proste, szybkie danie, ale weź się za jego przygotowanie kilka godzin przed posiłkiem. Mięso jest smaczniejsze i delikatniejsze, gdy spędzi trochę czasu w marynacie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11098
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3598
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4228
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11098
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3598
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4228
Składniki
Opłucz mięso i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj każde musztardą. Oprósz czosnkiem, solą i pieprzem. Włóż do miski, owiń ją folią i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Ogrzej przed dalszą obróbką.
Zmiel krakersy na gruby proszek. Możesz zrobić to malakserem lub umieścić krakersy w foliowej torebce i rozdrobnić tłuczkiem lub wałkiem.
Obtocz udka w krakersach. Ułóż na wyłożonej folią aluminiową blasze piekarnika. Na każdym udku ułóż słupek (10 g) masła.
Wstaw udka do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około ok 40-50 minut.
Podawaj udka jako element głównego dania lub jako przekąskę z ulubionym dipem.