Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso drobiowe, z pewnością zachwyci cię chrupiący, maślany kurczak z piekarnika w oryginalnej panierce z krakersów. To proste, szybkie danie, ale weź się za jego przygotowanie kilka godzin przed posiłkiem. Mięso jest smaczniejsze i delikatniejsze, gdy spędzi trochę czasu w marynacie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5320
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 948
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5320
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 948
Składniki
Opłucz mięso i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj każde musztardą. Oprósz czosnkiem, solą i pieprzem. Włóż do miski, owiń ją folią i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Ogrzej przed dalszą obróbką.
Zmiel krakersy na gruby proszek. Możesz zrobić to malakserem lub umieścić krakersy w foliowej torebce i rozdrobnić tłuczkiem lub wałkiem.
Obtocz udka w krakersach. Ułóż na wyłożonej folią aluminiową blasze piekarnika. Na każdym udku ułóż słupek (10 g) masła.
Wstaw udka do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około ok 40-50 minut.
Podawaj udka jako element głównego dania lub jako przekąskę z ulubionym dipem.