Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maxi pierogi z czosnkowym szpinakiem
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 190
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i oliwą. Dodajemy stopniowo wodę i wyrabiamy. Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne. Nie może przywierac do dłoni. Rozwałkowujemy na cienki placek.
Wykrawamy szklanką kółka( lub tak jak ja duże kwadraty! )Cebulkę drobno siekamy.Podsmażamy na łyżce masła.Dodajemy szpinak i dusimy do momentu aż zmięknie.
Mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz ostygnie wypełniamy nim ciasto i dokładnie zlepiamy ich brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Tak przygotowane wrzucamy do wrzątku i gotujemy do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.