Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maxi pierogi z czosnkowym szpinakiem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 580
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4620
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 885
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8348
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 480
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 580
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4620
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 885
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8348
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 480
Składniki
Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i oliwą. Dodajemy stopniowo wodę i wyrabiamy. Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne. Nie może przywierac do dłoni. Rozwałkowujemy na cienki placek.
Wykrawamy szklanką kółka( lub tak jak ja duże kwadraty! )Cebulkę drobno siekamy.Podsmażamy na łyżce masła.Dodajemy szpinak i dusimy do momentu aż zmięknie.
Mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz ostygnie wypełniamy nim ciasto i dokładnie zlepiamy ich brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Tak przygotowane wrzucamy do wrzątku i gotujemy do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.