Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony drobiowe.

Medaliony drobiowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2848

Dodano:

Odsłon: 2158

Szybki przepis na danie z drobiu.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka do panierowania
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Medaliony drobiowe.

Przygotowanie

  1. Pierś przeciąć tak , aby powstały 4 płaty. Lekko rozbić , oprószyć przyprawą do kurczaka.

  2. Na płaty ułożyć szynkę i ser. Każdy płat mocno zwinąć w rulon. Pokroić na plastry.

  3. Na patelni rozgrzać olej. Medaliony panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor
    Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 marca 2018 Super pomysł,właśnie zastanawiałam się jak zrobić pierś,zrobię właśnie tak..pycha..:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń