Szybki przepis na danie z drobiu.
Medaliony drobiowe.
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- przyprawa do kurczaka
- 1 jajko
- bułka do panierowania
- olej do smażenia
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- przyprawa do kurczaka
- 1 jajko
- bułka do panierowania
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Pierś przeciąć tak , aby powstały 4 płaty. Lekko rozbić , oprószyć przyprawą do kurczaka.

Na płaty ułożyć szynkę i ser. Każdy płat mocno zwinąć w rulon. Pokroić na plastry.

Na patelni rozgrzać olej. Medaliony panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor Życzę smacznego:)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4500
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 60
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4500
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 60



Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- przyprawa do kurczaka
- 1 jajko
- bułka do panierowania
- olej do smażenia
Pierś przeciąć tak , aby powstały 4 płaty. Lekko rozbić , oprószyć przyprawą do kurczaka.
Na płaty ułożyć szynkę i ser. Każdy płat mocno zwinąć w rulon. Pokroić na plastry.
Na patelni rozgrzać olej. Medaliony panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor Życzę smacznego:)