Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z bakłażana z mozzarellą

Medaliony z bakłażana z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 621 Ocena: 12326

Dodano:

Odsłon: 428

Tak mi się spodobał przepis Kardamonovy na bakłażana, że chętnie wypróbowałam go w domu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-panierowane-baklazany-z-mozzarella,178900,kardamonovy.html

Składniki

  • Bakłażan
  • Mozzarella
  • mąka, jajo, bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • ulubione przyprawy, u mnie pasta curry, może być sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Medaliony z bakłażana z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Bakłażany pokroiłam w półcentymetrowe plastry. posypałam je solą i poczekałam aż się "spocą". Ściągnęłam nożem płyn.
    Można ten krok pominąć, teraz bakłażany nie są gorzkie ale robię to z przyzwyczajenia.

  2. Bakłażany posmarowałam ulubioną przyprawą, miałam smaka na pastę curry. Położyłam plastry mozzarelli. Medaliony opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej.
    Usmażyłam na rumiano.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń