Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mi się spodobał przepis Kardamonovy na bakłażana, że chętnie wypróbowałam go w domu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-panierowane-baklazany-z-mozzarella,178900,kardamonovy.html
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Bakłażany pokroiłam w półcentymetrowe plastry. posypałam je solą i poczekałam aż się "spocą". Ściągnęłam nożem płyn. Można ten krok pominąć, teraz bakłażany nie są gorzkie ale robię to z przyzwyczajenia.
Bakłażany posmarowałam ulubioną przyprawą, miałam smaka na pastę curry. Położyłam plastry mozzarelli. Medaliony opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Usmażyłam na rumiano.
:D
Smacznego :)