Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Medaliony z indyka w sosie własnym to bardzo szybki do przygotowania przepis i zarazem bardzo smaczny. Mięso jest kruche i soczyste. Podany z ulubionymi dodatkami zaskoczy smakiem każdego konsumenta.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1104
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1104
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ząbki czosnku kroimy w plasterki. Mięso myjemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy medaliony na talerzu. Posypujemy z każdej strony czerwoną czubrycą i lekko wcieramy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Medaliony obsmażamy z obu stron na rumiany kolor. Dodajemy grzyby i wszystko podlewamy szklanką wody. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia medaliony doprawiamy, zagęszczamy sos i podajemy z ulubionymi dodatkami.