Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane i duszone w czerwonym winie.
Pyszne i zdrowe. Bardzo prosty sposob na przyrzadzenie baklazana. Zawsze smak...
Odsłon: 2140
Indycze medaliony z ananasem i żurawiną to przepis idealny na wszelakie przyj...
Odsłon: 5985
Delikatne, smaczne mięsko , zawsze wychodzi przepysznie.
Odsłon: 310
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 267
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 267
Składniki
Kupiłam mały kawałek szynki jelenia. Na opakowaniu nie było informacji, o wieku stworzenia, ani sposobie hodowli ani o sezonowaniu. Więc założyłam, że nie było sezonowane. Najlepiej zamarynować dziczyznę w mokrej marynacie. Zagotowałam wodę, z dodatkiem ziela i liścia a po ostudzeniu dolałam jedną cebulę, wino, mniej więcej pół na pół. Może to być jakiś lekki owocowy ocet. Mięso najlepiej zostawić na noc.
Mięso pokroiłam w plastry. Na patelni zrumieniłam cebulę, potem obtoczone w mące mięso. Teraz właściwie mięso traktuje się jak wołowinę.
Obsmażanie.
Całość zalałam marynatą i dusiłam do miękkości. I tu może być niespodzianka, jeśli to było młody jeleń to będzie się dusił do godziny, jeśli starszy to tak jak wołowina gulaszowa. Solą i pieprzem doprawia się na koniec. Sos właściwie sam się robi.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 34
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 158