Do góry

Dania główne Przepis na:

mega dobra ryba

mega dobra ryba

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 6795

pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

Składniki

  • ryba (mintaj, leszcz lub jaka lubisz), 2 platy swieze
  • mieszanka warzywna krojona mrozona, 1
  • cebula, 2 duze
  • czosnek, 5 zabkow
  • olej, 1/szklanki
  • ziola prowansalskie, szczypta
  • curry, 1/2 lyzeczki
  • papryka, 2 szt zielon i czerwona
  • bialy pieprz, do smaku
  • sol, do smaku
  • galka muszkatalowa, 1 szt
  • zolty ser, 5 plastrow
  • cytryna, sok 1/2
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
mega dobra ryba

Przygotowanie

  1. rybe dzien wczesniej zapekluj w oleju, bialym pieprzu, curry,ziolach prowansalskich, soku z cytryny i czosnku, odstaw na cala noc przykrywajac by zapachy nie przeszly na lodowke, jezeli z dnia poprzedniego zostaly ci ziemniaki mozesz je wykorzystac do zapiekanki.Na nastepny dzien posmaruj forme olejem, uloz ziemniaki, 1/2 paczki mieszanki warzywnej, uloz rybe, dodaj papryke pokrojona w paski, nastepna warstwa to druga polowa mieszanki warzywnej, poloz na niej plastry sera a nastepnie zalej sosem beszamelowym. Jak robie sos ?- otoz 1 i 1/2 szklani mleka, lyzka maki, starta galka muszkatalowa, troche soli i przprzu do smaku, to wszystko nalezy rozptrzepac i zalac zapiekanke. Wkladac do zozgrzanego pieca ok 200 st, wlozyc zapiekanke na ok 30 minut,- gwaranuje -pycha

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń