Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne sposób na danie z kurczaka, kotleciki drobiowe pod pierzynką. Mięso drobiowe jest uniwersalne i świetnie komponuje się ze wszystkimi dodatkami, warzywami i grzybami.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2165
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2165
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa panieruje w bułce tartej w roztrzepanych widelce jajkach i ponownie w bułce tartej. 2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebule obieram, drobno kroję, ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam i łączę z majonezem oraz ketchupem.
4. Farszem smaruję każdy kotlet i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 6. Smacznego.