Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne sposób na danie z kurczaka, kotleciki drobiowe pod pierzynką. Mięso drobiowe jest uniwersalne i świetnie komponuje się ze wszystkimi dodatkami, warzywami i grzybami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa panieruje w bułce tartej w roztrzepanych widelce jajkach i ponownie w bułce tartej. 2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebule obieram, drobno kroję, ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam i łączę z majonezem oraz ketchupem.
4. Farszem smaruję każdy kotlet i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 6. Smacznego.