Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańska potrawka podana w naleśniku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12898
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12898
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Mąkę zmiksuj z mlekiem i jajkami. Ciasto posól. Odstaw na 15 minut. Papryczki chili oczyść, strączki pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Smaż na nim mięso przez 5 minut. Dodaj chili, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Sałatkę osącz na sitku. Dołóż do mięsa. Duś razem jeszcze 8 minut.
W połowie czasu duszenia do mięsa dodaj posiekaną szałwię oraz pomidory. Potrawkę ponownie przypraw do smaku. Na dużej patelni rozgrzewaj po łyżeczce oliwy. Wylewaj porcje ciasta. Usmaż 8 naleśników. Rozłóż na nich potrawkę. Zwiń, formując rożki. Udekoruj kleksem śmietany.Źródło: Naj