Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykański krem z ogórków"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 540
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 761
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 540
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 761
Składniki
<strong>:</strong>
Ogórki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystko zalej bulionem i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj serek topiony i śmietanę. Całość zmiksuj i dopraw do smaku. W tym czasie umyj cielęcinę i pokrój w kostkę. Dopraw curry i podsmaż. Gdy mię so się zarumieni, zalej je niewielką ilością wody i duś pod przykryciem do miękkości.
Zupę przelej do miseczek. Do każdej włóż po kilka kawałków mięsa. Całość posyp groszkiem. Udekoruj kawałkiem chili i ogórkami.Źródło: Na żywo