Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykański krem z ogórków"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8110
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8110
Składniki
<strong>:</strong>
Ogórki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystko zalej bulionem i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj serek topiony i śmietanę. Całość zmiksuj i dopraw do smaku. W tym czasie umyj cielęcinę i pokrój w kostkę. Dopraw curry i podsmaż. Gdy mię so się zarumieni, zalej je niewielką ilością wody i duś pod przykryciem do miękkości.
Zupę przelej do miseczek. Do każdej włóż po kilka kawałków mięsa. Całość posyp groszkiem. Udekoruj kawałkiem chili i ogórkami.Źródło: Na żywo