Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykański krem z ogórków"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Składniki
<strong>:</strong>
Ogórki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystko zalej bulionem i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj serek topiony i śmietanę. Całość zmiksuj i dopraw do smaku. W tym czasie umyj cielęcinę i pokrój w kostkę. Dopraw curry i podsmaż. Gdy mię so się zarumieni, zalej je niewielką ilością wody i duś pod przykryciem do miękkości.
Zupę przelej do miseczek. Do każdej włóż po kilka kawałków mięsa. Całość posyp groszkiem. Udekoruj kawałkiem chili i ogórkami.Źródło: Na żywo