Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 326
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1170
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 326
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1170
Składniki
1. Mięso myję, osuszam kroję w plastry i delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie smażę na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju, smażę obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Wlewam ketchup, koncentrat pomidorowy, sok z pomarańcza, wsypuję majeranek, paprykę ostrą i gotuję do chwili połączenia się składników. Kukurydze odlewam z zalewy i dodaję do sosu.
4. Mięso po usmażeniu zanurzam w sosie i dwie minutki gotuję. 5. Danie gotowe, podaję z ryżem. 6. Smacznego.