Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty a niebanalny w smaku przepis na rybę po włosku.
papier do pieczenia opcjonalnie
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Składniki posłużą i do kruszonki i do sosu. Masło rozpuszcza się i miesza się z bułką tartą, siekanymi orzechami, połową soku z cytryny i skórką, rozmarynem i natką pietruszki i solą.
Rybę pokrywa się kruszonką i wstawia do piekarnika na 25- 30 minut- w zależności ile kawałków ryby i jak są grube. Rybę piekłam na papierze skropionym oliwą. Z pozostałych składników robi się sos: olej orzechowy/ oliwa z oliwek 6 łyżek, sok z cytryny 2 łyżki, skórka z cytryny, chili, rozmaryn i pietruszka odrobina soli. Przed podaniem rybę oraz dodatki polewa się sosem.
Smacznego :)