Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9858
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2485
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1625
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 596
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9858
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2485
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1625
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 596
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
Składniki
Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki. Obsmażyć na maśle. Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 3-4 cm kawałki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i solą do smaku. Dodać odłożone mięso. Dusić kilka minut pod przykryciem. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Gotowe danie przełożyć na talerze i posypać pestkami słonecznika. Smacznego.