Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je ekspresowo, są mega mięciutkie i pyszne. Robi się je z ciasta parzonego, które jest niezwykle mięciutkie i delikatne. Knedle są bez ziemniaków więc robi się je dużo szybciej
Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie si...
Odsłon: 6433
Szybkie spaghetti. Przepis pochodzi z gazety, troszkę zmieniony przeze mnie....
Odsłon: 1020
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3613
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 106
Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie si...
Odsłon: 6433
Szybkie spaghetti. Przepis pochodzi z gazety, troszkę zmieniony przeze mnie....
Odsłon: 1020
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3613
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 106
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta parzonego. Do garnka wlewamy mleko oraz dajemy masło. Gdy zacznie się gotować wsypujemy 1,5 szklanki mąki i mieszamy aż powstanie coś na kształt ciasta na ptysie.Ciasto studzimy 10 minut , wbijamy żółtka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto, jak się klei dodajemy maki pszennej. Ciasto ma być gładkie i elastyczne.
Dzielimy je na małe kawałki, nadziewamy borówkami (borówki należy wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym) do borówek, które zostały dajemy łyżkę cukru oraz mleko i śmietanę i blendujemy na gładki sos.
Knedle gotujemy aż do wypłynięcia. I gotowe :-) Są rewelacyjne, mięciutkie i szybkie, polecam gorąco :-)