Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je ekspresowo, są mega mięciutkie i pyszne. Robi się je z ciasta parzonego, które jest niezwykle mięciutkie i delikatne. Knedle są bez ziemniaków więc robi się je dużo szybciej
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 114
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 175
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 933
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3021
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 258
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 114
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 175
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 933
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3021
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta parzonego. Do garnka wlewamy mleko oraz dajemy masło. Gdy zacznie się gotować wsypujemy 1,5 szklanki mąki i mieszamy aż powstanie coś na kształt ciasta na ptysie.Ciasto studzimy 10 minut , wbijamy żółtka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto, jak się klei dodajemy maki pszennej. Ciasto ma być gładkie i elastyczne.
Dzielimy je na małe kawałki, nadziewamy borówkami (borówki należy wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym) do borówek, które zostały dajemy łyżkę cukru oraz mleko i śmietanę i blendujemy na gładki sos.
Knedle gotujemy aż do wypłynięcia. I gotowe :-) Są rewelacyjne, mięciutkie i szybkie, polecam gorąco :-)