Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w tytule, delikatne, smakowite, niedrogie. Będą pyszne w wersji na słodko jak i zamiast ziemniaków czy kaszy, do mięsnych sosów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5715
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9526
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5715
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9526
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Składniki
Ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce. Do masy dodajemy jaja, sól, mąkę, zagniatamy elastyczne ciasto, jeśli mocno się klei można podsypać mąką, ale bez przesady. Ciasto dzielimy na dwie części, z jednej formujemy wałek, spłaszczamy go lekko dłonią i kroimy ukośnie by powstały "kopytka". Układamy je na czystej szmatce posypanej mąką. To samo robimy z pozostałą częścią ciasta. Kluchy wrzucamy do lekko osolonego wrzątku, gotujemy do wypłynięcia i jeszcze przez minutkę, odcedzamy. Serwujemy z bułeczką z masełkiem lub na wytrawnie, z dodatkiem sosu i surówki, smacznego.