Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, jak u babci.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1370
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1370
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. Jajka rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego i jogurtem. Dodać jabłka i żurawinę. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Pozostawić na kilka minut pod ściereczką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać na patelnię małe porcje ciasta. Formować placki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać nz talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem. Smacznego.