Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, jak u babci.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. Jajka rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego i jogurtem. Dodać jabłka i żurawinę. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Pozostawić na kilka minut pod ściereczką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać na patelnię małe porcje ciasta. Formować placki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać nz talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem. Smacznego.