Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2010
Pyszne!!!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1195
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1195
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Składniki
40 dag karkówki zmieliłam i wrzuciłam na gorącą oliwę z oliwek. Smażyłam, aż mięso nabrało brązowego koloru, dodałam 2 posiekane cebule, osoliłam, opieprzyłam i smażyłam 5 minut. Po tym czasie wkroiłam 1/3 czerwonej papryki i wsypałam dużą szczyptę papryki mielonej słodkiej i ostrej. Dusiłam pod przykryciem ok 10 minut, a następnie dodałam pokrojone 4 pomidory, 4 ząbki czosnku, oregano i przyprawę Kotyani Gyros (najlepsza do pomidorowych sosów!). Dusiłam ok 10 minut, aż pomidory były miękkie. Podałam z makaronem penne.