Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone Alladynki

Mielone Alladynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 7444

Dodano:

Odsłon: 7700

Soczyste mielone kotlety z kurczaka, aromatyczne warzywa, idealna propozycja na obiad.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • 1 torebka ryżu
  • Papryka czerwona
  • ½ małej główki kapusty włoskiej
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Czosnek
  • Papryka ostra
  • Sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mielone Alladynki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy bardzo drobno.
    2. Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
    3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem.
    4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz kapustę i kukurydzę odlaną z zalewy.

  2. 5. Doprawiamy papryką, solą, czosnkiem, wbijamy jajka i wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy.

  3. 6. Robimy okrągłe kuleczki, panierujemy w bułce tartej.
    7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 8. Kotlety gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 15 marca Super nazwa tych kotlecików,od razu zachęca do spróbowania.:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 marca Czyżby dżin przemielił tego Alladyna? ;p
Tyle pyszności w jednym, to lubię :) Może być i osiem ... po jednym dla nas i po dwa dla Młodzieży, która nam ze studiów zjechała ;)
Mała jeszcze takich smakołyków nie je hihi.
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń