Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując w sklepie mielone nie musimy z góry zakładać że znowu na obiad te nudne mielone, wystarczy połączyć mięso mielone z odrobiną wyobraźni i doprawić garścią fantazji.
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 41
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 568
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 214
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 41
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 568
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 214
Składniki
Ogórki oczyszczam z wodnistego miąższu i ścieram na tarce na małych oczkach, ser również ścieram na małych oczkach. Mięso mielone doprawiam do smaku, dodaję jajko i dokładnie mieszam. Odstawiam na kilkanaście minut do lodówki.
Z mięsa formuję kuleczki wielkości piłeczki ping-pong'owej, odciskam palcem wgłębienie w które wkładam stary ser żółty i starty ogórek lekko ugniatając.
Zamykam kuleczkę ściskając mięso, obtaczam w mące i smażę na maśle z 2-3 łyżkami oliwy na złoty kolor. Smacznego :)