Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w innym wydaniu
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 116
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4583
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 116
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4583
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Przekładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce, podsmażamy do miękkości i przekładamy do miski z cebulą. Pieczarki również kroimy w kostkę, podsmażamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy do tego mięso mielone, jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całości doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na rumiano. Odstawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką kółka. Zawijamy w nie kotleciki, każdego smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy je ok. 20 min. w temp. 200 stopni (muszą się lekko zarumienić).