Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w innym wydaniu
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2945
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1189
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2945
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1189
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Przekładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce, podsmażamy do miękkości i przekładamy do miski z cebulą. Pieczarki również kroimy w kostkę, podsmażamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy do tego mięso mielone, jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całości doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na rumiano. Odstawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką kółka. Zawijamy w nie kotleciki, każdego smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy je ok. 20 min. w temp. 200 stopni (muszą się lekko zarumienić).