Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w innym wydaniu
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 37
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 502
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75969
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 73
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 37
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 502
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75969
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 73
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Przekładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce, podsmażamy do miękkości i przekładamy do miski z cebulą. Pieczarki również kroimy w kostkę, podsmażamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy do tego mięso mielone, jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całości doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na rumiano. Odstawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką kółka. Zawijamy w nie kotleciki, każdego smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy je ok. 20 min. w temp. 200 stopni (muszą się lekko zarumienić).