Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewolucyjny przepis na kotlety mielone - zamiast smażenia zapiekamy je w piekarniku z kapustą i aromatycznym sosem. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub składnik obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis przy najbliższej okazji u siebie w domu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Kapustę pokrój w krążki. Blachę piekarnika wyściel papierem. Pokrojoną kapustę rozłóż na blasze.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy. Mięsną masę wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości kotleciki.
Ser zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Do sera dodaj jogurt grecki, przecier pomidorowy i majonez. Sos dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.
Na krążkach wyciętych z kapusty rozsmaruj po łyżeczce sosu. Na górę wyłóż kotlety z mięsa mielonego.
Mielone na kapuście wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45-50 minut.