Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...czyli po węgierskim tuningu
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7511
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2476
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7511
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2476
Składniki
Chleb namoczyć w wodzie i odcisnąć. Wszystkie składniki wymieszać (dokładnie wyrobić) razem doprawiając do smaku. Formować nieduże , płaskie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na pomidorowej oliwie po kilka minut z obu stron.
Aby podkreślić węgierski smak dania, poponuję spożyć je popijając lampką czerwonego półsłodkiego wina. Ach, jaka szkoda że to już koniec lata :(