Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz klasyczne kotlety mielone? Dodaj do nich boczek w paprykowej marynacie, który urozmaici twoje danie. Sprawdź nasz przepis.
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 34
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 31
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2577
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 34
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 31
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2577
Składniki
Cebulę obierz, umyj i posiekaj drobno. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę, jajka i bułkę tartą. Jeśli używasz czerstwej, najpierw ją namocz, potem odsącz z nadmiaru wody i odciśnij. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką w proszku.
Połącz wszystkie składniki, wyrób mięso mielone i uformuj z niego kulki równej wielkości. Podsmaż na patelni z tłuszczem przez kilka minut z każdej strony. Teraz przygotuj boczek. W małej misce połącz ketchup, sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną w proszku i odrobinę tymianku. Każdy plasterek boczku zamarynuj powstałym sosem.
Owiń boczkiem mięso mielone. Ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół na 10-15 minut. Pod koniec możesz włączyć funkcję grilla, aby boczek się zarumienił.