Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz klasyczne kotlety mielone? Dodaj do nich boczek w paprykowej marynacie, który urozmaici twoje danie. Sprawdź nasz przepis.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4850
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7401
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4850
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7401
Składniki
Cebulę obierz, umyj i posiekaj drobno. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę, jajka i bułkę tartą. Jeśli używasz czerstwej, najpierw ją namocz, potem odsącz z nadmiaru wody i odciśnij. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką w proszku.
Połącz wszystkie składniki, wyrób mięso mielone i uformuj z niego kulki równej wielkości. Podsmaż na patelni z tłuszczem przez kilka minut z każdej strony. Teraz przygotuj boczek. W małej misce połącz ketchup, sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną w proszku i odrobinę tymianku. Każdy plasterek boczku zamarynuj powstałym sosem.
Owiń boczkiem mięso mielone. Ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół na 10-15 minut. Pod koniec możesz włączyć funkcję grilla, aby boczek się zarumienił.