Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz klasyczne kotlety mielone? Dodaj do nich boczek w paprykowej marynacie, który urozmaici twoje danie. Sprawdź nasz przepis.
Kiedy znudziły się nam tradycyjne mielone, proponuje trochę urozmaicić.
Odsłon: 10338
Co powiecie na inną wersje kotletów mielonych, wystarczy dokupić wafle tortow...
Odsłon: 15132
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Składniki
Cebulę obierz, umyj i posiekaj drobno. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę, jajka i bułkę tartą. Jeśli używasz czerstwej, najpierw ją namocz, potem odsącz z nadmiaru wody i odciśnij. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką w proszku.
Połącz wszystkie składniki, wyrób mięso mielone i uformuj z niego kulki równej wielkości. Podsmaż na patelni z tłuszczem przez kilka minut z każdej strony. Teraz przygotuj boczek. W małej misce połącz ketchup, sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną w proszku i odrobinę tymianku. Każdy plasterek boczku zamarynuj powstałym sosem.
Owiń boczkiem mięso mielone. Ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół na 10-15 minut. Pod koniec możesz włączyć funkcję grilla, aby boczek się zarumienił.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Dania główne
Kulki mięsa z masłem
Dania główne
Kotlet de volaille z pieczarkami i żółtym serem.
Ryż z kurczakiem
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 22
Pinsa drugie odkrycie
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70