Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w cieście

Mielone w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 51322

Dodano:

Odsłon: 8935

:)

Składniki

  • 250 g szynki
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • Sól ,pieprz do smaku
  • Ciasto:
  • ½ l mleka
  • 1 jajko
  • Mąka (dosypywać aż ciasto będzie gęste)
  • Sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone w cieście

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić razem z cebulą ,czosnkiem i czerstwą bułką. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól ,pieprz .lubczyk ,dokładnie wyrobić masę. Uformować kotlety.

    Mleko ,jajko i mąkę wyrobić na gęste ciasto ,doprawić solą i pieprzem. Kotlety zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 21 grudnia 2013 Ciekawie to brzmi nie robiłam jeszcze w takiej nazwijmy to panierce. Zawsze smażę tradycyjnie więc pora na zmiany:-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń