Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w krążkach cukinii

Mielone w krążkach cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 969

Dodano:

Odsłon: 134

Mięso mielone smażone w krążkach cukinii jest bardzo smaczne i efektownie wygląda.

Składniki

  • mięso mielone z łopatki wieprzowej 40 dag
  • cebula 1 szt
  • jajko 2-3 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • cukinia 1 szt
  • mąka pszenna 3-4 łyżki
  • bułka tarta
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone w krążkach cukinii

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju, przestudzić.
    Do mielonego mięsa dodać cebulę, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa, dokładnie wymieszać.

  2. Cukinię obrać, pokroić na 1,5-2 cm krążki, szklanką wyciąć miąższ, oprószyć solą i pieprzem.

  3. Mielonym mięsem napełnić krążki z cukinii, obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w bułce tartej.

  4. Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.

  5. Podawać z ziemniakami, dowolnym sosem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń