Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone smażone w krążkach cukinii jest bardzo smaczne i efektownie wygląda.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju, przestudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa, dokładnie wymieszać.
Cukinię obrać, pokroić na 1,5-2 cm krążki, szklanką wyciąć miąższ, oprószyć solą i pieprzem.
Mielonym mięsem napełnić krążki z cukinii, obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami, dowolnym sosem i surówką.