Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w tym roku, dostatek :) Trzeba to wykorzystać. Ostatnio, zrobiłam kotlety mielone w sosie z grzybami. Wykorzystałam grzyby mrożone. Przyznaję, że to mój pierwszy raz :) Nigdy wcześniej, nie mroziłam grzybów. Tym razem, dostałam od cioci, już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 67
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 277
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 67
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 277
Składniki
Zmielone mięso włożyć do miski. Cebulę, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać musztardę i przyprawy. Wyrobić, do uzyskania gładkiej masy. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. U mnie wyszło 6 kotletów.
Rozmrożone grzyby, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek, a następnie dodać grzyby. Smażyć 10-15 minut. Co jakiś czas mieszając. Dodać śmietanę. Podsmażyć jeszcze chwilę.
Kotlety podsmażyć na oleju, po kilka minut z każdej strony. Następnie dodać podsmażone grzyby ze śmietaną i bulion. Dusić pod przykryciem 20-30 minut.