Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w tym roku, dostatek :) Trzeba to wykorzystać. Ostatnio, zrobiłam kotlety mielone w sosie z grzybami. Wykorzystałam grzyby mrożone. Przyznaję, że to mój pierwszy raz :) Nigdy wcześniej, nie mroziłam grzybów. Tym razem, dostałam od cioci, już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4742
Składniki
Zmielone mięso włożyć do miski. Cebulę, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać musztardę i przyprawy. Wyrobić, do uzyskania gładkiej masy. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. U mnie wyszło 6 kotletów.
Rozmrożone grzyby, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek, a następnie dodać grzyby. Smażyć 10-15 minut. Co jakiś czas mieszając. Dodać śmietanę. Podsmażyć jeszcze chwilę.
Kotlety podsmażyć na oleju, po kilka minut z każdej strony. Następnie dodać podsmażone grzyby ze śmietaną i bulion. Dusić pod przykryciem 20-30 minut.