Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w tym roku, dostatek :) Trzeba to wykorzystać. Ostatnio, zrobiłam kotlety mielone w sosie z grzybami. Wykorzystałam grzyby mrożone. Przyznaję, że to mój pierwszy raz :) Nigdy wcześniej, nie mroziłam grzybów. Tym razem, dostałam od cioci, już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Składniki
Zmielone mięso włożyć do miski. Cebulę, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać musztardę i przyprawy. Wyrobić, do uzyskania gładkiej masy. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. U mnie wyszło 6 kotletów.
Rozmrożone grzyby, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek, a następnie dodać grzyby. Smażyć 10-15 minut. Co jakiś czas mieszając. Dodać śmietanę. Podsmażyć jeszcze chwilę.
Kotlety podsmażyć na oleju, po kilka minut z każdej strony. Następnie dodać podsmażone grzyby ze śmietaną i bulion. Dusić pod przykryciem 20-30 minut.