Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone wołowe z warzywami

Mielone wołowe z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48060

Dodano:

Odsłon: 10352

Z dodatkami świetny materiał na obiad...bez, sprawdzi się na idealną przekąskę.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki gorczycy
  • 1/2 łyżeczki ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 100 ml bulionu wołowego
  • 4 duże pieczarki
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 150 g startego żółtego sera
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wołowinę mielimy na średnich oczkach, dodajemy musztardę i przyprawy utłuczone w moździerzu. Przyprawy razem z bulionem dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 części, umieszczamy w obręczach (9 cm), robiąc z mięsa 2 cm rant. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy pomidory (bez skóry i nasion, pokrojone w kostkę), zioła prowansalskie, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, układamy na mięsie. Następnie dajemy cukinię z pomidorami. Na wierzch układamy starty ser. Całość przekładamy na blaszkę i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andgold 21 października 2015 Wizualnie wygląda ładnie. Może i też smakuje dobrze ale przydałaby sie instrukcja spożywania, bo ciekawe jak takiego kotleta kroić poprzez ser, który jest twardy jak skorupa. Może zerwać ser i zjeść osobno, a potem mięso w kawałkach ? Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń