Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z brokułami to nieco inny i ciekawy pomysł na urozmaicenie standardowego obiadu. Brokuły dodają ciekawej nuty świeżości. Pieczenie w piekarniku sprawia, że te kotlety świetnie sprawdzą się u osób na diecie. To także sposób na przemycenie tego niezbyt lubianego warzywa do menu najmłodszych domowników.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24974
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9593
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4114
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 776
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24974
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9593
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4114
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 776
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Składniki
Brokuły umyj i podziel na drobniejsze różyczki. Włóż je do garnka i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut – warzywo powinno być al dente. Brokuły odcedź, ostudź i bardzo drobno posiekaj. Z jajka oddziel żółtko od białka.
W misce wymieszaj oba gatunki mięsa mielonego, brokuły, białko jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Masa powinna być elastyczna i łatwo się formować.
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Naoliwionymi dłońmi formuj kotlety. Odkładaj je na blaszkę. Pozostawione wcześniej żółtko rozbełtaj. Posmaruj nim wierzch kotletów.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza. Mielone z brokułami piecz przez 30 minut. Kotlety podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym i surówką.