Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z brokułami to nieco inny i ciekawy pomysł na urozmaicenie standardowego obiadu. Brokuły dodają ciekawej nuty świeżości. Pieczenie w piekarniku sprawia, że te kotlety świetnie sprawdzą się u osób na diecie. To także sposób na przemycenie tego niezbyt lubianego warzywa do menu najmłodszych domowników.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 196
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 25
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 535
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 196
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 25
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 535
Składniki
Brokuły umyj i podziel na drobniejsze różyczki. Włóż je do garnka i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut – warzywo powinno być al dente. Brokuły odcedź, ostudź i bardzo drobno posiekaj. Z jajka oddziel żółtko od białka.
W misce wymieszaj oba gatunki mięsa mielonego, brokuły, białko jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Masa powinna być elastyczna i łatwo się formować.
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Naoliwionymi dłońmi formuj kotlety. Odkładaj je na blaszkę. Pozostawione wcześniej żółtko rozbełtaj. Posmaruj nim wierzch kotletów.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza. Mielone z brokułami piecz przez 30 minut. Kotlety podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym i surówką.