Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11459
Dodano: 12.11.2020
Odsłon: 11626
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
2. Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.
5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

marianna1289 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Super danie, lubię mielone w każdej wersji.2 Kto głosował? | Odpowiedz

mangiare 12 styczniaZgłoś do usunięcia
o jak apetycznie wyglada. buonissimo.2 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszny obiadek się zapowiada:) I ta cebulka, dużo cebulki, którą uwielbiam:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Smacznie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Z cebulka na pewno smakuje.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super :) Myśliwy Lew wychodzi na łowy ;) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 12 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Smakowicie!3 Kto głosował? | Odpowiedz