Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11459

Dodano:

Odsłon: 11626

Na jesienne zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • Jajko
  • Sól
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki śmietany 12 %
  • Olej do smażenia
  • 5 cebul dużych
  • 1 opakowanie sosu w proszku myśliwskiego
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
    2. Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.

  2. 3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.

  3. 5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta.
    6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń