Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienne zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115916
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1416
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1253
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115916
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1416
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1253
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. 2. Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.
5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.