Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienne zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34882
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16136
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34882
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16136
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. 2. Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.
5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.