Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienne zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta.
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9943
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1743
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9943
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1743
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. 2. Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty.
5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.