Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z dipem

Mielone z dipem

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 117

Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu obiad :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mielone włóż do miski. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj do mięsa. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
    2 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj razem z cebulą do mięsa.
    Wyrób na masę. Dopraw solą, pieprzem, przyprawą do kebaba. Uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej - usmaż.

  2. Jogurt dopraw 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Do dipu dodaj obrany i starty ogórek zielony. Wymieszaj, podawaj do kotletów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń