Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu obiad :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 120
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 120
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Mielone włóż do miski. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj do mięsa. Obierz i drobno posiekaj cebulę. 2 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj razem z cebulą do mięsa. Wyrób na masę. Dopraw solą, pieprzem, przyprawą do kebaba. Uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej - usmaż.
Jogurt dopraw 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Do dipu dodaj obrany i starty ogórek zielony. Wymieszaj, podawaj do kotletów.