Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie swojskie obiadki ? Chyba mało kto woli kupować obiady no chyba że się mylę. Dziś oprócz pączków przygotowałam mielone według mnie najlepsze. Na mielone kotlety jest miliony przepisów może wam mój przypadnie do gustu. Obiad niby prosty a tak smaczny że nie można mu się oprzeć, gotowy w zaledwie piętnaście minut. Wiem że czasami się powtarzam ale lubię nowości wymyślone z mojej głowy tak jest też dziś z tymi kotletami, po przepis zapraszam poniżej.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3147
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3147
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 834
Składniki
Do miski przełożyć mięso drobno zmielone wieprzowe, dodać cebule pokrojoną w drobną kostkę, koper świeży pokrojony drobno, całe jajka, wodę gazowaną, sól, pieprz oraz bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrobić za pomocą ręki do połączenia się wszystkich składników ze sobą w jedną całość.
Na patelnię wlać olej tyle aby zakryło dno patelni rozgrzać go na wolnym ogniu. Z przygotowanego mięsa wieprzowego formować dowolnej wielkości kotlety i obtoczyć je w przygotowanej bułce tartej. Tak przygotowane kotlety układać na patelni z rozgrzanym olejem i na średnim ogniu smażyć na złoty kolor z obu stron.
Gdy pierwsza partia kotletów się smaży do garnka wlać wodę czyli 1/4 szklanki dodać szczyptę soli, postawić na małym gazie aby się zaczęła lekko gotować. Następnie ułożyć wszystkie usmażone kotlety oraz łyżkę oleju ze smażonych kotletów. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu do wyparowania wody. Ze dwa razy potrząsnąć odkrytym garnkiem aby kotlety z góry znalazły się na dole wtedy równo się uduszą.
ak przygotowane kotlety podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno polanymi resztką sosu z która została z kotletów duszonych oraz surówką z chili z lubczykiem który jest na moim blogu link w opisie. Kotlety wyszły bardzo soczyste i mięciutkie dodanie świeżego kopru świetnie się skomponowało z mięsem wieprzowym.