Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2642
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2642
Składniki
Miałam obgotowane maślaki, wystarczy je posiekać i przesmażyć z cebulą, zaplątał mi się jeszcze kawałek papryki dla koloru, oczywiście grzyby najlepiej od razu doprawić do smaku. Świeże pieczarki wystarczy posiekać i usmażyć, tak aby płyn odparował. Pokrojoną drobno kapustę obgotowałam 30 minut w osolonej wodzie. Do ostudzonych składników dodać można jajo, bułkę i przyprawy.
Najlepiej aby masa się odstała. Kotlety można uformować, obtoczyć jeszcze w tartej bułce i smażyć na rumiano.
Smacznego :)