Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z indyka.

Mielone z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 12141

Mielone z dodatkami.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka,
  • 10 pieczarek,
  • papryka: żółta, czerwona, zielona,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • bułka tarta.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone z indyka.

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w talarki, dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
    Wlać 2-3 łyżki oleju i udusić pod przykryciem.
    Paprykę pokroić w paski, dodać do pieczarek i dusić aż papryka będzie miękka.
    Odstawić do wystygnięcia.

  2. Do mięsa mielonego dodać pieczarki, jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.

  3. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju.
    Moje kotlety muszą być mocno przypieczone dlatego są takie ciemne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń