Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na duszonych warzywach.
Wyrobiłam mięso jak na zwykłe kotlety mielone. Ze startą cebulą , czosnkiem, pieczarkami dla wilgotności , jeszcze przyprawy i bułka. Jaja nie dałam bo porcja mięsa jest zbyt mała- musiałabym dodać bułkę i byłyby mielone z bułki z indykiem. Poczekałam aż masa się zestali, uformowałam małe kotleciki i wetknęłam je na patyki bambusowe- pałeczki na przemian z warzywami, kawałkiem papryki, plastrem pora i plastrem pieczarki.
Na patelni mocno obsmażyłam "szaszłyki" z każdej strony . Zdjęłam je.
Na patelni podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kapustę, plus resztki z szaszłyków, kawałek papryki i pora. Doprawiłam solą i pieprzem.
Warzywa podlałam wodą, położyłam szaszłyki i przykryłam pokrywką.
Całość dusiłam około 15- 20 minut. Szaszłyki się uparują.
Podałam jako lekki obiad.
Smacznego :)
Jeśli masz już dość tradycyjnego grillowania kiełbasek i karkówki, to ten prz...
Odsłon: 28095
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięs...
Odsłon: 1082
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 162
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 161
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 23
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 87
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 67
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 78
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 162
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 161
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 23
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 87
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 67
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 78
Składniki
Wyrobiłam mięso jak na zwykłe kotlety mielone. Ze startą cebulą , czosnkiem, pieczarkami dla wilgotności , jeszcze przyprawy i bułka. Jaja nie dałam bo porcja mięsa jest zbyt mała- musiałabym dodać bułkę i byłyby mielone z bułki z indykiem. Poczekałam aż masa się zestali, uformowałam małe kotleciki i wetknęłam je na patyki bambusowe- pałeczki na przemian z warzywami, kawałkiem papryki, plastrem pora i plastrem pieczarki.
Na patelni mocno obsmażyłam "szaszłyki" z każdej strony . Zdjęłam je. Na patelni podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kapustę, plus resztki z szaszłyków, kawałek papryki i pora. Doprawiłam solą i pieprzem.
Warzywa podlałam wodą, położyłam szaszłyki i przykryłam pokrywką. Całość dusiłam około 15- 20 minut. Szaszłyki się uparują. Podałam jako lekki obiad.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 87
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 78