Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z indyka na patyku

Mielone  z indyka na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 819 Ocena: 16888

Dodano:

Odsłon: 1480

Na duszonych warzywach.
Reklama
Reklama
Mielone z indyka na patyku

Przygotowanie

  1. Wyrobiłam mięso jak na zwykłe kotlety mielone. Ze startą cebulą , czosnkiem, pieczarkami dla wilgotności , jeszcze przyprawy i bułka. Jaja nie dałam bo porcja mięsa jest zbyt mała- musiałabym dodać bułkę i byłyby mielone z bułki z indykiem. Poczekałam aż masa się zestali, uformowałam małe kotleciki i wetknęłam je na patyki bambusowe- pałeczki na przemian z warzywami, kawałkiem papryki, plastrem pora i plastrem pieczarki.

  2. Na patelni mocno obsmażyłam "szaszłyki" z każdej strony . Zdjęłam je.
    Na patelni podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kapustę, plus resztki z szaszłyków, kawałek papryki i pora. Doprawiłam solą i pieprzem.

  3. Warzywa podlałam wodą, położyłam szaszłyki i przykryłam pokrywką.
    Całość dusiłam około 15- 20 minut. Szaszłyki się uparują.
    Podałam jako lekki obiad.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 kwietnia fajny przepis, a najbardziej mnie zainteresowaly pieczarki w mielonym. Nawet nie wiedzialam, ze mozna je zetrzec, a normalnie lacze je tylko najwyzej z sosem do mielonego. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 kwietnia Świetne szaszłyki i tylko teraz szkoda, że pogoda zimowa, bo bym coś podobnego zrobił na grilu :) Ale co się odwlecze itd. ;)
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 kwietnia Jaki fajny i zdrowy pomysł,można tanio ,smacznie i zdrowo się najeśc,pycha:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń