Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i delikatne!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
Kalafiora trzeba ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojona w kostkę, potem dodałam starte na tarce pieczarki i przesmażyłam je aż sok wyparuje. Kalafiora rozgniotłam widelcem dodałam do masy przesmażone pieczarki, dwa jaja, tyle samo bułki tartej objętościowo co jajka. Jeszcze posiekany szczypior i sól i pieprz do smaku. Poczekałam chwilę, aż masa się zestali. Uformowałam kotlety- wyjdzie ich około 10 sztuk, i obtoczyłam je w tartej bułce.
Kotlety usmażyłam na rumiano. Są bardzo smaczne! Smacznego :)