Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kalafiora i pieczarek

Przepis dnia 2018-08-22
Mielone z kalafiora i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 519 Ocena: 10188

Dodano:

Odsłon: 8695

Bardzo smaczne i delikatne!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora trzeba ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojona w kostkę, potem dodałam starte na tarce pieczarki i przesmażyłam je aż sok wyparuje.

    Kalafiora rozgniotłam widelcem dodałam do masy przesmażone pieczarki, dwa jaja, tyle samo bułki tartej objętościowo co jajka.

    Jeszcze posiekany szczypior i sól i pieprz do smaku. Poczekałam chwilę, aż masa się zestali.

    Uformowałam kotlety- wyjdzie ich około 10 sztuk, i obtoczyłam je w tartej bułce.


  2. Kotlety usmażyłam na rumiano. Są bardzo smaczne!

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń