Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kapuście

Mielone z kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 8781

Dodano:

Odsłon: 494

Bardzo lubię kapustę za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 1 Cebula
  • Sól
  • Papryka ostra
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Olej do smażenia
  • Mała główka kapusty
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 marchew
  • ½ łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z kapuście

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
    4. Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju

  2. 5. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
    6. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
    7. Doprawiamy Vegetą oraz octem.
    8. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.

  3. 9. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 sierpnia Tu też mam zostawić, czy mogę wszystko? ;) Pysznie wygląda i na 2 się skuszę :)) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń