Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone wzbogacone o dodatki , stanowią idealne danie obiadowe.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 217
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 217
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać sparzoną kapustę, doprawić przyprawą do dań z kapusty dusić 20 minut. Wystudzić. Pokroić na drobno dodać do mięsa.
Do mięsa i kapusty z pieczarkami wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć je na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety mielone podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.