Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone wzbogacone o dodatki , stanowią idealne danie obiadowe.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4047
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać sparzoną kapustę, doprawić przyprawą do dań z kapusty dusić 20 minut. Wystudzić. Pokroić na drobno dodać do mięsa.
Do mięsa i kapusty z pieczarkami wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć je na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety mielone podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.