Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kapustą i pieczarkami

Mielone z kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1410

Dodano:

Odsłon: 4250

Tradycyjne mielone wzbogacone o dodatki , stanowią idealne danie obiadowe.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe - 20 dag
  • Kapusta biała - 10 dag
  • Pieczarki - 10 dag
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Cebula biała - 1/2 szt.
  • Tarta bułka - 3 łyżki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Przyprawa do dań z kapusty
  • Sól, pieprz czarny
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z kapustą i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.

  2. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać sparzoną kapustę, doprawić przyprawą do dań z kapusty dusić 20 minut. Wystudzić. Pokroić na drobno dodać do mięsa.

  3. Do mięsa i kapusty z pieczarkami wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki obtoczyć w tartej bułce.

  4. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć je na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.

  5. Kotlety mielone podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń