Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone wzbogacone o dodatki , stanowią idealne danie obiadowe.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 218
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 271
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 324
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 68
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 218
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 271
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 324
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać sparzoną kapustę, doprawić przyprawą do dań z kapusty dusić 20 minut. Wystudzić. Pokroić na drobno dodać do mięsa.
Do mięsa i kapusty z pieczarkami wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć je na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety mielone podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.