Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1410
Dodano: 09.10.2020
Odsłon: 4250
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać sparzoną kapustę, doprawić przyprawą do dań z kapusty dusić 20 minut. Wystudzić. Pokroić na drobno dodać do mięsa.
Do mięsa i kapusty z pieczarkami wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć je na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety mielone podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 09 października 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz