Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kapustą kiszoną

Mielone z kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 14370

Dodano:

Odsłon: 5397

Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej, znikają ze stołu kilka chwil. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie. Dodatkowo są one dość proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 całe jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • Sól
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone z kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
    2. Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebule.

  2. 3. Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 4 dni temu Super, że Pani nie płucze kapusty :-)
Gratuluję przepisu....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 października Pyszności :) U mnie ostatnio były mielone, ale w kapuście ;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń