Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety mielone z wieprzowej łopatki podane z ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4148
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 994
Polecam.
Odsłon: 431
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4148
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 994
Polecam.
Odsłon: 431
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety.
Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!