Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja na temat mielonych: mielone z marchewką i kaszą kuskus. Delikatne w smaku, trochę przypominające gołąbki.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7412
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2439
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70643
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7412
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2439
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70643
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. /do napęcznienia i wystudzenia/. Marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy startą marchew i cebulę i rozdrobniony widelcem kuskus. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Masę odstawiamy na 20 min, żeby składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy formujemy pulpety i smażymy je na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu z ziemniakami, ogórkiem lub surówką.