Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja na temat mielonych: mielone z marchewką i kaszą kuskus. Delikatne w smaku, trochę przypominające gołąbki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1913
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1913
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. /do napęcznienia i wystudzenia/. Marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy startą marchew i cebulę i rozdrobniony widelcem kuskus. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Masę odstawiamy na 20 min, żeby składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy formujemy pulpety i smażymy je na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu z ziemniakami, ogórkiem lub surówką.