Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja na temat mielonych: mielone z marchewką i kaszą kuskus. Delikatne w smaku, trochę przypominające gołąbki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. /do napęcznienia i wystudzenia/. Marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy startą marchew i cebulę i rozdrobniony widelcem kuskus. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Masę odstawiamy na 20 min, żeby składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy formujemy pulpety i smażymy je na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu z ziemniakami, ogórkiem lub surówką.